Képregények.net

Epicline-ajánló #01. - Szekerce és Szemerce

2017. június 04. - ClarkNova

2013. októberében jelent meg (akkor még újságárusnál) az Epicline magazin 2. száma, benne a Szekerce és Szemerce hihetetlen kalandjai című képregény-sorozat első részével, amely alkotójának, Molnár Gábornak, 2014-ben Alfabéta-díjat hozott.

eppp.jpg

 

Ekkor indult tehát útjára az a sorozat, ami jelenleg is a magazin egyik “húzócíme” és ekkor léphettünk be először abba a fantasztikus mesevilágba, amely később az 5Pallos fantasy univerzumává terebélyesedett.

 

Tovább

Totális Zsigerelés #01.

avagy bemutatjuk a Zsiger.hu kiadványait, első felvonás

Sosem rejtettük véka alá, hogy habár egyáltalán nincsenek ellenünkre a nagyobb kiadóknál megjelent, könyvesboltokban beszerezhető kiadványok, a szívünk azért mégis inkább a kis példányszámú füzetek és a szerzői kiadások felé húz. Végre alkalmunk nyílt arra, hogy egytől egyig górcső alá vegyük egyik kedvenc hazai indie-kiadónk, a Zsiger.hu eddig megjelent füzeteit, és megírjuk nektek, hogyan is vélekedünk a látottakról. Figyelem, totális zsigerelés, igazi gigaposzt következik!

zsiger01.jpg

Tovább

7 újdonság, amire egész biztosan le fogunk csapni a vasárnapi képregényfesztiválon

Gőzerővel közeledik a XIII. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, ahol a meghívott vendégek által tartott előadásokon és a különböző képregényes workshopokon való részvétel mellett szokás szerint friss megjelenések garmadával bővíthetjük gyűjteményünket. Szemezgettünk kissé a várható újdonságokból és kiválasztottuk azt az HÉT KIADVÁNYT (persze ha jól olvastok a sorok közt, ez legalább 7+3 lesz…), amire egészen biztos, hogy befizetünk május 14.-én!

17457994_1693928320623652_4058562253254273800_n.jpg

Tovább

Epicline-ajánló #00 - Előszó

Kevesen tudják, hogy a magyar képregény-kultúra iránti "vonzalmam" (rajongásnak talán még túlzás lenne nevezni) gyakorlatilag egyidős az Epicline-nal. Természetesen én is olvastam "régi, magyar képregényt", de fiatalabb koromban engem (sokakhoz hasonlóan) jobban megérintettek az amerikai szuperhős-képregények hazai kiadásai. Majd hosszú ideig nem is foglalkoztam képregényekkel.

15621882_1258939117517940_8049706424433341068_n.jpg

Tovább

"Berúgtuk az ajtót és követeltük a pénzt meg a nőket"

interjú Prim Dániel Attilával, a Free Fantasy Comics kiadó vezetőjével

Prim Dániel Attilával, a nagy-britanniai székhelyű Free Fantasy Comics vezetőjével múltról, jelenről, jövőről, a Blender című sorozatról, valamint a hamarosan startoló The Last Arrival-ról beszélgettünk. De leginkább a Blenderről. Meg KARAKTERekről.

17098393_1749473552033849_6218648457916434547_n.jpg

Tovább

ZSIGER.HU - Kovács Milán INTERJÚ

Kint jártunk a 2017-es Tavaszi Képregénybörzén, és ha már így adódott, elkaptuk pár kérdésre Kovács Milánt, a ZSIGER.HU kiadó vezetőjét. Jövőbeli tervekről, rendezvényekről, és a theDRAW.in projektről beszélgettünk. A diskurzusba néha a kávégép is bekapcsolódott, azonban őt nem kell figyelembe venni, nem ért a képregényekhez. Milán annál inkább.

De betűk helyett beszéljen most az első videós bejegyzésünk. VOILÁ:

Habár tudjuk, hogy a videónak megvannak a maga gyermekbetegségei, de dolgozunk azon, hogy minél erősebb tartalmat tudjunk nektek szolgáltatni, és a jövőben minél több hazai alkotót és kiadót tudjunk majd kifaggatni hasonló jellegű beszélgetés keretében. Eleve a tavaszi börzére több interjút terveztünk, azonban ezek kilencven százaléka akkor az öt órás nézelődésnek és vásárlásnak köszönhetően sajnos nem tudott megvalósulni, amiért ezúton is elnézést kérünk minden érintettől. A lemaradást mindenképp pótolni fogjuk, ha máshol nem, hát a májusban esetékes, 13. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon.

Félelem és Reszketés Panelországban

avagy az újságírás doktora találkozik a képregénnyel

Hunter S. Thompson a modern amerikai irodalom és újságírás igazán fontos, megkerülhetetlen figurája. Írásai azon kívül, hogy kiválóan tükrözik a hetvenes évek Amerikájában uralkodó korszellemet és a poszt-hippi éra hidegháborús hangulatát, rengeteg kiváló művészt és szerzőt inspiráltak az alapvető prózai műfajok határain belül és kívül történő alkotásra. Ez alól természetesen a képregényes szcéna sem lehet kivétel, így hát bemutatunk nektek néhány olyan művet, melyekre közvetlen vagy közvetett módon, de tagadhatatlanul nagy hatást gyakorolt az újságírás őrült doktorának, Hunter Stockton Thompsonnak nem mindennapi életműve.

fear-and-loathing.jpg

Tovább

Ajánló: Szűcs-Budai – Café Postnuclear (2015)

Tuningolt Trabantok, villanó keblek, ETA kazi és porban fetrengő Kockásfülű Nyúl. Magyar Mad Max a poszt-kádári nukleáris sivatag kellős közepén. Bemutatjuk a Totalcar 15. születésnapja alkalmából megjelent apokalipszis-exploitation kötetet, a Café Postnucleart.

postnuc01.jpg

Tovább

Ajánló: Világvégi Mesék (2016)

Ha nem is akad még ki a Geiger-Müller számláló, azért meg kell vallani: erősen kileng! Bemutatjuk a Kaméleon Komix első poszt-apokaliptikus antológiáját, a három történetet felvonultató Világvégi Meséket.vil01.jpg

Tovább

Ajánló: Somogyi-Dobó-Tebeli: Kittenberger - Fabriqué En Belgique (2016)

Egy jó barátomnak hála, az elmúlt napokban sikerült szert tennem a különböző fórumokon az elmúlt év egyik legjelentősebb magyar képregény-megjelenésének kikiáltott, három lelkes alkotó (Somogyi György, Dobó István, Tebeli Szabolcs) által készített, 48 oldalas füzetre, a Kittenberger- Fabriqué En Belgique-re. A híres magyar Afrika-kutató életét akciódús steampunk-kalandregényként feldolgozó, rendkívül látványos sztoriban egyaránt elevenedik meg Indiana Jones, valamint Rejtő Jenő és Molnár Ferenc különböző figuráinak szelleme.

kit_01.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása